• Kuks

  • jūlijs 2010
    Pi Ot Tr Ce Pi Se Sv
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    262728293031  
  • Virsraksts

  • Pēc parakstīšanās jūs ar E-Pasta starpniecību tiksiet informēti par visiem jaunumiem šajā lapā.

    Join 3 other subscribers
  • Statistika

    • 2 443 klikšķi

Kabaču gredzeni ar desu

process, kas rosina apetīti

Apmeklējot D-Pils tirgu konstatēju, ka tur pašlaik nepieklājīgi lēti var nopirkt kabačus. Skopuma un izsalkuma vadīts negaidīti nolēmu pamēģināt kaut ko pagatavot no šī visnotaļ veselīgā dārzeņa.

izmantotie produkti (daļa - neredzami)

Atzīšos, gatavojot šo ēdienu mani “besī ārā” tas, ka nav iespējams precīzi paredzēt nepieciešamo produktu daudzumu – un tas viss kabača nenosakāmās formas un izmēra dēļ! Tādēļ patiesībā nācās izmantot drusku vairāk produktu, kā redzams bildē. Tika sagriezts liels (cits) sīpols, pieliku papildus vēl vienu mazu burkānu, izmantoju veselus divus tomātus, kā arī bija vajadzīga viena ola (fočējot aizmirsu izņemt no ledusskapja!).

smalcinātājs nupat pabeidzis darbu...

Nomizoju kabaci, sagriezu ap 2cm biezos gredzenos un pacietīgi izgriezu tiem vidiņus. Uz rupjās rīves sarīvēju vārīto desu (piena vai doktora) un burkānus. Sīki sagriezu sīpolu. Desas “faršu” apcepu uz pannas, pieliku sīpolus, tad pēc laiciņa arī burkānus. Cepu, līdz dārzeņu un desas maisījums palika garšīgs un ēdams.

izskatās ļoti profesionāli, ha, ha

Pannu izslēdzu un atstāju, lai drusku atdziest. Paplātē ieklāju cepam-papīru, ieziedu nedaudz ar eļļu un saliku kabaču gredzenus. Apceptos burkānus un desu pārliku bļodiņā un iemaisīju vienu olu (citādi maisījums neturēsies kopā un nepiemērotos brīžos kritīs ārā no gredzeniem) un sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Maisījumu ar karoti sapildīju gredzenos (tik tikko pietika!) un katram gredzenam uzliku virsū drusku majonēzes (bildē atgādina zobu pastu).

Tad katram gredzenam uzliku virsū tomāta šķēlīti un pārkaisīju ar garšvielām (baziliku).

tikko uzliku krējumu...

Paplāti ieliku karstā cepeškrāsnī, kur viss cepās aptuveni 20min. Tad uz apceptajiem tomātiem uzliku nedaudz krējuma un liku cepties vēl 20min. Sanāca tiešām garšīgs un smuks ēdiens.

Principā var iztikt arī bez tomātiem, būs nedaudz citāda garša – arī laba. Gredzeni cepoties pielīp pie papīra, tādēļ galā tie jāņem nost ar pankūku lāpstiņu (iesakiet, ko darīt, lai nepieliptu?). Pašās cepšanas beigās tos var apkaisīt arī ar rīvētu sieru. Žēl, ka mājās nebija…

Lai garšo!

3 komentāri

  1. Es daru vienkāršāk – šķēle kabača+desas vai žāvētas gaļas ripa + tomāta ripa + siera šķēle + sasmalcinātas dilles. Garšīgi. Cepampapīru var ieeļļot, mazāk raus klāt.

    • Bet cepampapīrs jau bija ietaukots-ieeļļots, ja var ticēt šefpavāra rakstītajam …..

      • Būt jau bija, bet drusku rāva klāt vienalga. Pieļauju, ka papīrs toreiz nebija pats labākais. Tagad es papīra vietā vairāk lietoju silikona paklājiņu…

Komentēt